φωτογραφηση βαπτισης στην Αγια Παρασκευη Παλαιοκαστρο Θεσσαλονικης 0

BΑΠΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στο υπέροχο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, αναλάβαμε με μεγάλη μας χαρά τη φωτογράφηση της βάπτισης του μικρού Ανδρέα. Το παρεκκλήσι, κρυμμένο σε ένα πανέμορφο και κατάφυτο πάρκο, αποτελεί ιδανικό χώρο για την τέλεση των μυστηρίων αγάπης. Η ημέρα της βάπτισης ήταν ζεστή και ηλιόλουστη και το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο της μικρής εκκλησίας, κάτω από την δροσιά που απλόχερα χάριζαν τα ψηλά πλατάνια του πάρκου.

Vaptisi Agia Paraskevi Palaiokastro 1

Τους γονείς του μικρού Ανδρέα, Ανέτα και Ευθύμη, τους γνωρίσαμε λίγα χρόνια πριν όταν φωτογραφίσαμε τον γάμο τους. Την ημέρα της βάπτισης του μικρού τους αγοριού έλαμπαν από χαρά. Όπως είναι φυσικό, ο μικρός είχε την απόλυτη προσοχή όχι μόνο των γονιών του, αλλά και όλων των καλεσμένων. Κι αυτός όμως δεν τους άφησε παραπονεμένους, καθώς τους χάριζε απλόχερα χαμόγελα και αγκαλιές.

Vaptisi Agia Paraskevi Palaiokastro 2

Πριν την τελετή οι γονείς και ο νονός φωτογραφήθηκαν με τον μικρό στο καταπράσινο φυσικό τοπίο που περιβάλλει το παρεκκλήσι.

Vaptisi Agia Paraskevi Palaiokastro 3

Αγαπημένη φωτογραφία ο μικρός Ανδρέας που αποκοιμάται αποκαμωμένος την ώρα της κατήχησης στην αγκαλιά του νονού του. Ξύπνησε όμως για τα καλά και άρχισε το παράπονο, όταν τον έχρισε ο ιερέας μαζί με τον νονό με το λάδι και τον βύθισε στην κολυμπήθρα. Γρήγορα όμως ξαναβρήκε το χαμόγελό του και κοιτούσε όλο περιέργεια τον ιερέα που τον έραινε με το άγιο μύρο και ψαλίδιζε τα λιγοστά μαλλάκια του. Ήρεμος πλέον και ντυμένος με τα υπέροχα βαπτιστικά του ρουχαλάκια και το χαριτωμένο καπελάκι του, ο νονός του χάρισε ένα χρυσό σταυρό, σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης και τον παρέδωσε στην ευτυχισμένη μητέρα.

Vaptisi Agia Paraskevi Palaiokastro 4 Vaptisi Agia Paraskevi Palaiokastro 5

Vaptisi Agia Paraskevi Palaiokastro 6
Μετά τη σεμνή τελετή οι καλεσμένοι ευχήθηκαν στους περήφανους γονείς και γεύτηκαν τα υπέροχα γλυκάκια στον προαύλιο χώρο, ο οποίος είχε στολιστεί με σημαιάκια, πειρατές και καραβάκια, αγαπημένα του μικρού νεοφώτιστου Ανδρέα.

Ήταν μια πραγματικά όμορφη βάπτιση… Ανέτα και Ευθύμη, ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε για τη φωτογράφηση αυτής της σημαντικής για την οικογένειά σας ημέρας.


Φωτογράφος: Νεκτάριος Βαρδίκος – the Yellow Room

Βάπτιση στην Αγ. Παρασκευή Παλαιοκάστρου