Φωτογράφοι για Βάπτιση - Ναός Κυρίλλου Μεθοδίου 00

ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μερικές επιλογές από τη φωτογράφο της βάπτισης του Ιορδάνη στον ιερό ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Φωτογράφος: Καρολίνα Τσιρογιάννη – the Yellow Room

Ο Ιορδάνης βαπτίστηκε μια ηλιόλουστη Κυριακή του Οκτωβρίου στον Ι. Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη. Ο ναός μεγαλοπρεπής, κοσμεί την ανατολική πλευρά της παραλία της πόλης, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Αν και φθινόπωρο, ο καιρός ήταν ιδανικός για βάπτιση, άρα και για υπέροχες φωτογραφίες. Η φθινοπωρινή αύρα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και ενέπνευσε τη φωτογραφική ομάδα που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για να αποθανατίσει τη σημαντικότερη στιγμή του μικρού Ιορδάνη, μετά τη γέννησή του. Η ομάδα μας γνώριζε την οικογένεια του Ιορδάνη ήδη από τη βάπτιση της μεγάλης του αδερφής, όπου είχαν αναλάβει και τη δική της φωτογράφηση. Έτσι, η χαρά ήταν μεγάλη που ξαναβρέθηκαν κοντά τους.

Βάπτιση Κυρίλλου Μεθοδίου 01Φωτογράφηση για Βάπτιση στον ναό Κυρίλλου Μεθοδίου 02

Ο εξωτερικός χώρος της εκκλησίας είχε στολιστεί για τη βάπτιση με το λευκό, το χρώμα της αγνότητας και της ελπίδας, αλλά και το μπλε το χρώμα της γλυκύτητας και της ηρεμίας. Μικρές γλάστρες με λευκά φθινοπωρινά λουλούδια, γυάλες με ζαχαρωτά και γλυκίσματα και οι φωτογραφίες του μικρού Ιορδάνη στόλιζαν το τραπέζι εισόδου. Την όμορφη διακόσμηση της βάπτισης συμπλήρωναν τα κρεμαστά πήλινα αγγελάκια με τους μπλε φιόγκους και οι σοκολάτες με το όνομα του νεοφώτιστου που θα μοιράζονταν σε συγγενείς και φίλους μετά το τέλος του μυστηρίου. Κεντρική θέση στο τραπέζι κατείχε το βιβλίο των ευχών, όπου όλοι οι αγαπημένοι του μικρού Ιορδάνη θα του έγραφαν τις ευχές τους… υγεία, ευτυχία, καλοτυχία…

Βάπτιση Κυρίλλου Μεθοδίου 03

Πριν ξεκινήσει το μυστήριο της βάπτισης η οικογένεια του Ιορδάνη φωτογραφήθηκε στο γνωστό για την ομορφιά του προαύλιο χώρο της εκκλησίας με φόντο τη θάλασσα και τα ψηλά δέντρα της παραλίας. Έπειτα όμως από παράκληση της οικογένειας οι φωτογραφίες αυτές κοσμούν μόνο το άλμπουμ της βάπτισης. Ωστόσο μας επιτράπηκε να δημοσιεύσουμε κάποιες από τις φωτογραφίες βάπτισης του μικρού Ιορδάνη και της μεγάλης του αδερφής. Τα δυο αδέρφια φωτογραφήθηκαν στο γρασίδι και μέσα από τα παιχνίδια τους ήταν εύκολο να καταλάβει κανείς την αγάπη που τρέφει το ένα για το άλλο και την τρυφερή σχέση που έχουν αναπτύξει.

Βάπτιση Κυρίλλου Μεθοδίου 04

Στους καλεσμένους μοιράστηκαν τα μαρτυρικά και όλοι έλαβαν τις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν το μυστήριο, το οποίο όμως προς μεγάλη έκπληξη όλων ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα, καθώς ο ιερέας ήταν πιθανότατα ο πιο γρήγορος του κόσμου. Ο Ιορδάνης φάνηκε να απολαμβάνει τη βάπτισή του, καθώς δεν πτοήθηκε ούτε από τη βουτιά στην κολυμπήθρα, αλλά ούτε και από τα λάδια που κάλυψαν το προσωπάκι του και τα μαλλάκια του. Ίσως, γιατί ένιωθε συνεχώς δίπλα του τη μεγάλη του αδερφή που δεν σταμάτησε στιγμή να τον προσέχει.

Βάπτιση Κυρίλλου Μεθοδίου 05

Μετά τη βάπτιση οι καλεσμένοι έδωσαν όλο αγάπη τις ευχές τους στην οικογένεια, ενώ ο νεοφώτιστος δεν άντεξε και αποκοιμήθηκε αποκαμωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του.

Βάπτιση στο ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη