Φωτογραφία Βάπτιση στην Αγία Μαρίνα της Τούμπα Θεσσαλονίκης 00

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογράφηση της βάπτισης της Κατερίνας πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, μια εκκλησία γνωστή για τη μεγαλοπρέπειά της και τα εντυπωσιακά μαρμάρινα σκαλοπάτια της. Μαζί με τον μεγάλο προαύλιο χώρο που την περιβάλλει συνθέτουν ένα ιδανικό μέρος για τη φωτογράφηση των πορτρέτων που προηγούνται της βάπτισης.

Τους γονείς της μικρής Κατερίνας είχαμε γνωρίσει πριν δύο χρόνια, όταν αναλάβαμε να φωτογραφίσουμε τον γάμο τους. Και ήταν υπέροχο, όταν μας επισκέφτηκαν αγκαλιά με το γλυκό τους μωράκι και μας ζήτησαν να αναλάβουμε και τη φωτογράφηση της βάπτισης της κορούλας τους. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ζευγάρι που να μας εμπιστεύτηκε στις αρχικές χαρούμενες στιγμές της κοινής του ζωής να μας εμπιστεύεται και για τη φωτογράφηση των πρώτων επίσημων οικογενειακών στιγμών, όπως είναι η βάπτιση.

Η μητέρα της μικρής Κατερίνας, η Φανή, στόλισε τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με πράσινα και φουξ μπαλόνια, ενώ το βιβλίο ευχών που είχε επιλέξει με τη χαρούμενη πεταλούδα περίμενε σε περίοπτη θέση τους καλεσμένους για να αφιερώσουν λόγια αγάπης και ευχές.

Φωτογραφος βαπτισης: Δήμητρα Σαμαρά – the Yellow Room

Φωτογράφηση Βάπτισης στην Αγία Μαρίνα Τούμπας Θεσσαλονίκης 01

Η νεοφώτιστη Κατερίνα με τους ευτυχισμένους γονείς της φωτογραφήθηκαν αρχικά έξω από την εκκλησία. Η μικρή με το ιδιαίτερο λευκό σκουφάκι της βρισκόταν πότε στην αγκαλιά των γονιών της και πότε στου νονού της και πόζαρε χαριτωμένα στο φωτογράφο πριν από τη βάπτιση.

Στιγμιότυπα από τη φωτογράφηση Βάπτισης στην Αγία Μαρίνα Θεσσαλονίκη 02

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας, μάρτυρες όλοι του μυστηρίου της βάπτισης που θα ακολουθούσε. Ο εφημέριος ιερέας π. Αθανάσιος ήταν μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη αφού είχαμε αναλάβει πριν από κάποια χρόνια να φωτογραφήσουμε τον γάμο! Με ηρεμία και αγάπη άλειψε τη μικρή μαζί με τον νονό με το λάδι και στη συνέχεια προχώρησε στην τριπλή κατάδυσή της στην κολυμπήθρα, βουτιά που όπως φάνηκε, δεν της άρεσε καθόλου. Με λίγη φροντίδα όμως από τους γονείς της ηρέμησε και σε λίγο φάνηκε να τα έχει ξεχάσει όλα.

Η τελετή του βαπτίσματος στην Αγία Μαρίνα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης 03

Στο τέλος της βάπτισης και αφού οι περισσότεροι καλεσμένοι δοκίμαζαν τα γλυκίσματα στον προαύλιο χώρο της Αγ. Μαρίνας, η μητέρα αγκαλιά με τη μικρή μας χάρισαν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα γεμάτα τρυφερότητα. Αγαπημένη φωτογραφία εκείνη που η Φανή φιλά τρυφερά τη νεοφώτιστη κόρη της και ένα απαλό ημίφως χαϊδεύει τα πρόσωπά τους.

Κολυμβύθρα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από Βάπτιση στην Αγία Μαρίνα Τούμπα 04

Φωτογράφηση Βάπτισης στην Αγία Μαρίνα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης