Η Φωτογράφος Βάπτισης καταγράφει την Καλλιόπη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 000

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

«Η φωτογράφος βάπτισης που ήρθε εκείνη την ηλιόλουστη μέρα στα Άνω Πορόια Σερρών, είπε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη μαζί μου γιατί ήμουν από τα πιο χαριτωμένα κοριτσάκια που έχει φωτογραφίσει! Κι αυτό πολύ μου άρεσε :)

Οι γονείς μου είχαν επιλέξει μια μεγάλη εκκλησία για να κάνουν τη βάπτιση μου. Πολύς κόσμος είχε έρθει για να με δει εκείνη τη μέρα! Μάλλον για τους μεγάλους θα είναι σημαντικό πράγμα η βάπτιση, γιατί εγώ για να σας πω την αλήθεια δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα. Αυτό που μου άρεσε όμως πάρα πολύ ήταν που όλα τριγύρω μου ήταν ροζ, που είναι και τo αγαπημένo μου χρώμα. Λαχταριστά γλειφιτζούρια, χρωματιστά μπαλόνια και πανέμορφες μπομπονιέρες που δε χόρταινα να βλέπω! Είχε κι ένα φουξ γάλα σε μια μεγάλη κανάτα, βυσσινάδα νομίζω πως άκουσα τους μεγάλους να το λένε, αλλά εμένα δε μου έδωσαν να δοκιμάσω».

φωτογράφος βάπτισης: Καρολίνα Τσιρογιάννη – the Yellow Room

 


 

Από την Φωτογράφο Βάπτισης της Καλλιόπης 001

«Λίγο πριν ξεκινήσει η βάπτιση, οι γονείς και οι νονοί μου ήθελαν φωτογραφηθούν μαζί μου και ένιωθα τόσο τυχερή μέσα σε όλες αυτές τις αγκαλιές. Δεν μπορούσα όμως να καταλάβω ποια ήταν αυτή η Καλλιόπη που όλοι την καλούσαν να χαμογελάσει κι εκείνη δεν άκουγε. Έτσι κι εγώ συνέχισα να πιπιλάω τα χεράκια μου, αφού δε μου έδιναν τίποτα άλλο να φάω και που και που τους χάριζα και από κανένα χαμόγελο. Έκλαψα όμως και λίγο, για να θυμούνται ότι ήμουν μικρούλα και να μην με κουράζουν.

Οικογενειακά πορτρέτα της φωτογράφου βάπτισης της Καλλιόπης 002

Μετά μπήκαμε μέσα στην εκκλησία. Εκεί ήταν κι ένα παππούλης με μακριά γενειάδα. Άρχισε να λέει κάτι λόγια παράξενα, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί μου άρεσε που ο νονός με είχε αγκαλιά. Όταν μπήκαμε πιο μέσα, είδα μια ψηλή μπανιέρα στολισμένη με λουλούδια, νεράιδες και κορωνίτσες ίδιες με τις λαμπάδες μου. Ξετρελάθηκα από τη χαρά μου!

Η κατήχηση από την φωτογράφο βάπτισης της Καλλιόπης 003

Κάποια στιγμή ο παππούλης είπε στη μαμά μου να με ξεντύσει. Έως εδώ καλά, γιατί μου αρέσει να μην φοράω ρούχα. Έλα όμως που ήθελαν και να με βουτήξουν σε αυτή την κολυμπήθρα! Ο παππούλης μια με σήκωνε ψηλά και μια με βουτούσε στο νερό. Ε, αυτό δεν μου άρεσε καθόλου και άρχισα να κλαίω! Ηρέμησα μόνο, όταν μου φόρεσαν εκείνα τα ωραία λευκά ρούχα και το σταυρό μου, δώρο των νονών μου.

Και κάπου εκεί ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω ότι ίσως η Καλλιόπη να ήμουν εγώ!

Το βάπτισμα στην κολυμβήθρα και το χρίσμα της Καλλιόπης 004
Όταν σιγουρεύτηκα ότι δεν έχει άλλη βουτιά αποκοιμήθηκα στην αγκαλιά της νονάς μου. Οι γονείς μου όμως ήταν τόσο χαρούμενοι που με ξύπνησαν μετά από λίγο γιατί ήθελαν να βγούμε κι άλλες φωτογραφίες για να έχουν να θυμούνται, λέει, πολλές στιγμές από τη βάπτισή μου. Ε, κι εγώ τους έκανα το χατίρι και κάθισα για λίγο ακόμα ήσυχη για να ποζάρω στο φωτογράφο της βάπτισης.

Με αγάπη, Καλλιόπη»

the Yellow Room | Φωτογράφοι Βάπτισης