Φωτογραφηση βαπτισης στον Αγιο Δημητριο Λουμπαρδιαρη στην Αθηνα,

ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Φωτογραφίες από τη Βάπτιση της μικρής Ελισάβετ στον όμορφο ναό της Ακρόπολης, στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη.

Από τα πιο γνωστά και συνάμα αρχαιότερα εκκλησάκια της Αθήνας είναι και το παρεκκλήσι του Άγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, όπου έγινε η βάπτιση της Ελισάβετ. Το εκκλησάκι χτισμένο απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης σε μια κατάφυτη περιοχή αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για την τέλεση της βάπτισης σε μια ατμόσφαιρα που φέρνει κάτι από άλλη εποχή.

Όπως ταιριάζει σε κάθε μικρή πριγκίπισσα, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας δέσποζε το ροζ και το λευκό, οι μεγάλες φουξ μαργαρίτες, ενώ τα τεράστια καρό γράμματα Ε πρόδιδαν το όνομα που σε λίγο θα χάριζε η νονά στη χαριτωμένη μικρή. Πριν ξεκινήσει το μυστήριο της βάπτισης, η Ελισάβετ με τους γονείς και τη νονά της φωτογραφήθηκαν με φόντο το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, το οποίο ήταν ιδανικό για τις εθιμοτυπικές οικογενειακές φωτογραφίες. Οι γονείς, που μας εμπιστεύθηκαν για τη φωτογράφηση της βάπτισης για δεύτερη φορά μετά το γάμο τους στη Γλυφάδα πριν από 3 χρόνια, έκαναν σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές διαλέγοντας τον Άγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη.

Όλοι έλαμπαν από χαρά και περηφάνια όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αναμνήσεις μιας ζωής.Η μικρή, πανέμορφη με το ροζ-πουά φορεματάκι της, πόζαρε χαμογελώντας. Ήταν φανερά ευτυχισμένη μέσα στην αγκαλιά των δικών της χαρίζοντας απλόχερα το γέλιο της. Την ώρα της κατήχησης παρέμεινε ήρεμη, ώσπου ήρθε η ώρα για την τριπλή βουτιά στην κολυμπήθρα. Σύντομα, όμως ηρέμησε και πάλι όταν βρέθηκε στην αγκαλιά της νονάς της. Μετά το μυστήριο και ντυμένη με τα λευκά βαπτιστικά της, το υπέροχο καπέλο της και τον καινούριο της χρυσό σταυρό κρύφτηκε στην αγκαλιά της μητέρας της.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν την σύντομη τελετή και δέχτηκαν τις καρό μπομπονιέρες που είχαν ετοιμαστεί για τη γιορτινή μέρα. Όλοι ευχήθηκαν στους περήφανους γονείς για τη νεοφώτιστη, ενώ η μικρή Ελισάβετ συνέχιζε να ποζάρει όλο χάρη με τα μεγάλα λαμπερά ματάκια της. Η τελετή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους και οι φωτογραφίες βάπτισης που απαθανάτισαν την ημέρα θα αποτελέσουν μοναδικό κειμήλιο αγάπης για την οικογένεια.

Φωτογράφος: Νεκτάριος Βαρδίκος – the Yellow Room

Φωτογραφίες Βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη 01 Φωτογραφίες Βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη 02 Από τα στιγμιότυπα του φωτογράφου Βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη 03

Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη