ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

F.A.Q. – ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

 

Σε τι μορφή και ανάλυση θα πάρω τις φωτογραφίες μου; 

Οι φωτογραφίες παραδίδονται σε JPG format και σε ένα DVD disc. Η ανάλυση είναι υψηλή και σε αντίθεση με την επικρατούσα μέθοδο όλα τα αρχεία που παραλαμβάνετε είναι επεξεργασμένα, έτοιμα προς εκτύπωση. 

 

Ποιός έχει τα πνευματικά δικαιώματα των αρχείων; Θα προβάλετε τις φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο;

Τα πνευματικά διακαιώματα ανήκουν πάντοτε στους δημιουργούς (φωτογράφους, εικονολήπτες, συνθέτες κλπ). Ωστόσο εάν δεν επιθυμείτε την προβολή των φωτογραφιών σας online , απλά μας το αναφέρετε και εμείς θα το σεβαστούμε απόλυτα. 

 

Ποιός θα είναι ο φωτογράφος που θα έρθει να μας καλύψει και πότε είναι η καλύτερη περίοδος να σας κλείσουμε;

Οι φωτογράφοι του Yellow Room είμαστε έξι συνολικά και θα σας καλύψει εκείνος που είναι διαθέσιμος για την ημέρα εκείνη. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να γνωριστείτε και από κοντά πριν τη φωτογράφηση. Η καλύτερη περίοδος είναι το συντομότερο που θα το αποφασίσετε, γιατί ειδικά το διάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου υπάρχει αυξημένη ζήτηση για φωτογραφία και βίντεο γάμου και βάπτισης. 

 

Καλύπτετε εκτός Θεσσαλονίκης-Αθηνών; Υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση για αυτό;

Λατρεύουμε τα ταξίδια και τους εκτός πόλης γάμους και βαπτίσεις. Έχουμε πραγματοποιήσει φωτογράφηση βάπτισης και γάμου σε πολλά μέρη μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά, την Άρτα, καθώς και σε Χαλκιδική, Βέροια, Κατερίνη, Καβάλα, Σέρρες, Ξάνθη, Κομμοτηνή, Ορεστιάδα, Λάρισα, Τρίκαλα, Βοιωτία. Επίσης σε διάφορα νησιά όπως Σαντορίνη, Μύκονο, Άνδρο, Πάρο, Σκιάθο, Θάσο και Κρήτη. Το κόστος που συμφωνείται για την κάθε περίπτωση βρίσκεται σε πολύ λογικά πλαίσια. 

 

Πόσες φωτογραφίες βγάζετε;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια κατά την οποία φωτογραφίζουμε, καθώς και από τα θέματα που υπάρχουν. Για παράδειγμα, όσο περισσότερη διάρκεια έχει μία τελετή τόσο περισσότερες και οι φωτογραφίες. Στη φωτογράφηση βάπτισης οι πελάτες μας παραλαμβάνουν συνήθως 200-400 επεξεργασμένες/διορθωμένες φωτογραφίες. Στη φωτογράφηση γάμου τα αρχεία κυμαίνονται από 400 για έναν σύντομο πολιτικό γάμο, περίπου 650 για έναν νορμάλ γάμο και μπορεί να ξεπεράσουν τις 1000 φωτογραφίες σε μεγάλους γάμους με πολλά θέματα και δύο ή τρεις φωτογράφους. 

 

Δεν ξέρω πώς να ποζάρω και γενικά δεν νιώθω άνετα μπροστά στο φακό. Πιστεύω ότι δεν βγαίνω καλές φωτογραφίες.

Είναι πολύ φυσικό, αλοίμονο αν ζητούσαμε από τους πελάτες μας να ενεργούν ως επαγγελματίες μοντέλα. Αληθεύει ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λέγονται natural poser. Ωστόσο με τις κατάλληλες οδηγίες και το σωστό φως ο καθένας μας μπορεί να βγει μια σειρά από πολύ ωραία πορτρέτα. Η καλή διάθεση, η γνώση, ο εξοπλισμός αλλά κυρίως η εμπειρία του φωτογράφου απλοποιεί τα πράγματα και δίνει το καλό αποτέλεσμα. Πορτρέτα με έμπνευση και ποιότητα, χωρίς ακρότητες. 

 

Μπορούν οι Α/Μ (ασπρόμαυρες φωτογραφίες) να γίνουν έχρωμες ή το αντίθετο; 

Οι φωτογραφίες που παραδίδονται σε Α/Μ συνήθως είτε έχουν τραβηχτεί εξ’ αρχής σε Α/Μ είτε μετατράπηκαν μετά από προσεκτική επεξεργασία. Αυτή είναι μία μόνιμη μετατροπή γιατί πιστεύουμε ότι σε κάποιες λήψεις ταιριάζει απόλυτα η συγκεκριμένη αισθητική. Το μεγαλύτερο μέρος των φωτογραφιών όμως είναι έγχρωμες, οι οποίες όπως είναι γνωστό μετά από επεξεργασία μπορούν να μετατραπούν σε Α/Μ. 

 

Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε; 

Χρησιμοποιούμε συστήματα SLR της Canon και της NIkon και σειρά επαγγελματικών φακών και αξεσουάρ φωτογράφησης. Όλα αυτά μας βοηθούν να φωτογραφίσουμε αυτό που ακριβώς θέλουμε να “πούμε” και επίσης να ανταποκριθούμε καλύτερα στις δύσκολες φωτιστικές συνθήκες των συχνά νυχτερινών γάμων

 

Πότε θα παραλάβουμε τις φωτογραφίες βάπτισης ή του γάμου μας; Ποιά διαδικασία ακολουθείτε μετά τη φωτογράφηση;

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία σας να τις δείτε! Κάνουμε πάντα ό,τι καλύτερο για να σας παραδώσουμε το υλικό στην ποιοτικότερη του μορφή! Η παράδοση των φωτογραφιών γίνεται μέσα σε διάστημα 10 εβδομάδων από τη φωτογράφηση. Παραλαμβάνετε τα δείγματα και το προσχέδιο του άλμπουμ. Κατόπιν συζητάμε τις όποιες αλλλαγές που ενδεχομένως να θελήσετε και σε διάστημα 2-3 εβδομάδων παραλαμβάνετε τα τελικά προϊόντα δηλ. το βίντεο, το άλμπουμ και τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση. 

 

Πώς γίνεται η πληρωμή;

Συνήθως σε τρεις δόσεις. Την πρώτη προκαταβολή για τη δέσμευση της ημερομηνίας, τη δεύτερη μέχρι και την ημέρα της τελετής και την εξόφληση πριν την παράδοση των άλμπουμ και των αρχείων υψηλής ανάλυσης. 

 

Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο μας online για να το μοιραστούμε με τους φίλους μας; 

Φυσικά και μπορούμε. Σας δίνεται ένα μοναδικό Link όπου περιλαμβάνονται όλες οι φωτογραφίες του event σας. 

 

Εάν το φηφιακής εκτύπωσης άλμπουμ μου χτυπήσει και πάθει κάποια ζημιά, μπορεί να επισκευαστεί;

Εφόσον η ζημιά δεν αφορά μεγάλο μέρος του, ναι μπορεί να αποκατασταθεί. Εάν όχι, επειδή φυλάσσουμε τα αρχεία του μπορούμε εύκολα να το ξανατυπώσουμε. 

 

Είναι η πιο σημαντική μας ημέρα και δεν θα ήθελα τίποτε να χαθεί. 

Τα αρχεία φυλάσσονται σε σκληρό δίσκο και σε ασφαλές back up, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε για αυτό. 


 

Άλμπουμ φωτογραφίας